دفاع از حقوق کارگر

دفاع از حقوق کارگر

دفاع از حق و حقوق کارگر وکیل دعاوی اداره کار

در حال حاضر با وجود  عدم شناخت کافی قوانین از سوی هر دو طرف (کارگر و کارفرما) زمینه ساز دعاوی حقوقی در این حوزه شده است و در این مرحله است که (طرح دعوی در ادارات کار) الزام حضور وکیل اداره کار در کنار کارگر یا کارفرما اهمیت می یابد.

 

در قانون کار، کارگر اینگونه تعریف شده است: کسی که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.

از این ماده برداشت می شود که کارگر نمی تواند یک شخص حقوقی باشد بلکه معمولا کارگر یک شخص حقیقی است و ماده ۲ هر فردی که تحت هر عنوان به درخواست فرد دیگری کار کند، کارگر تلقی می شود. پس یک کارگر از نظر عموم ممکن است به هر کسی که کار یدی انجام می دهد اطلاق شود در حالی که در نظر قانون، کارگر می تواند، استاد دانشگاه و یا یک مدیر فنی یا دکتر باشد.

کارگر در مقابل مزد، کار می کند، در نتیجه شخص حقیقی ای که برای فرد دیگری به صورت رایگان و بدون هیچ اجرتی کار می کند، از نظر قانون کار کارگر بحساب نمی آید.

 

دفاع از حقوق کارگر
دفاع از حقوق کارگر

 

الزام حضور وکیل دعاوی اداره کار: 

کارگران زحمتکش نیز به دلیل عدم شناخت از قوانین و مقررات نمی توانند طرح دعوی درستی متناسب با آنچه که قانون برای آنها مشخص نموده در ادارت کار ارائه نمایند و در نتیجه شاهد این هستیم که نتیجه سالها زحمت آنها بر اثر تنظیم دادخواست اشتباه به فنا می رود.

به همین دلیل الزام حضور وکیل اداره کار به عنوان نماینده قانونی کارگران احساس شده  و با توجه به تخصص و تسلطی که از قوانین و مقررات دارد نسبت به احقاق حق موکل خود اقدام می نماید. در بسیاری از موارد دیده شده است که؛ کارگران محترم نسبت به شکایت از کارفرما اقدام می‌نمایند و بعد از اینکه نتوانسته‌اند دفاع مناسبی از حق و حقوق خود در رابطه کارگری داشته باشند؛ به وکیل اداره کار مراجعه می‌نمایند.

باید توجه داشته باشید که این عمل سبب پیچیدگی پرونده و کاهش شانس جهت کسب نتیجه مطلوب برای کارگران محترم می‌شود.
کارگران محترم بعضا به افرادی که در ورودی ادارات کار در حال پخش کارت ویزیت یا به عنوان عریضه نویس مشغول هستند مراجعه می کنند و دادخواست خود را با کمک این افراد پر می کنند و مبالغ قابل توجهی  نیز در این خصوص رد و بدل می شود.

دادخواستی که موارد خواسته در آن اغلب اشتباه و متناسب با وضعیت واقعی کارگر نیست  که این خود معضل دیگری است و در صورتیکه پرونده به  وکیل اداره کار سپرده شود در جلسه اول دادرسی امکان اصلاح آن با افزایش یا کاهش خواسته وجود دارد در غیر اینصورت به موارد خواسته به همان صورت رسیدگی خواهد شد و طبیعتا کارگر به حق واقعی خود نمی رسد . البته چه بسا که اگر دادخواست از روز اول توسط وکلای کار آزموده در حوزه روابط کار تنظیم می شد نیاز به اصلاح آن در جلسات دیگر و صرف جلسات متعدد نبود.

 

دفاع از حقوق کارگر
دفاع از حقوق کارگر
  •  برای اطلاعات و راهنمایی دقیق تر درباره حق و حقوق کارگران  با وکیل دعاوی اداره کار ما در تماس و ارتباط باشید. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *