شرایط شکایت کارگر از کارفرما

شرایط شکایت کارگر از کارفرما

قانون کار، به‌صورت شفاف، روابط بین کارگر و کارفرما و تکالیف این دو نسبت به هم را تشریح نموده است. بطوری که حتی می‌توان گفت قانون جانب کارگر را گرفته است. کارفرما موظف است حقوق حقه کارگر را که شامل دستمزد، پاداش، عیدی، مرخصی، حق اولاد، حق مسکن، خواروبار و امثال آن می‌باشد در موعد مقرر پرداخت نماید. قانون، هیچ‌گونه تعللی در این موارد را جایز نمی‌داند. بنابراین اگر به هر دلیلی کارفرما برخی از حقوق کارگر را به انحاء مختلف ضایع نماید یا قصد بهره‌کشی از کارگر را داشته باشد، کارگر می‌تواند به اداره کار مراجعه نموده و شکایت خود را از استنکاف کارفرما نسبت به حقوقش اعلام نماید.

شکایت کارگر از کارفرما بابت حقوق

کارگر برای شکایت از کارفرما بابت حقوق باید به اداره کار مراجعه نماید به دلیل آنکه کلیه دعاوی مربوط به حقوق و مزایا و سنوات و غیره مرجع صالح به رسیدگی آن اداره کار می باشد ولی درمورد دعاوی ناشی از اسیب جسمی و حیثیتی و غیره مرجع صالح به رسیدگی دادسرا می باشد . بنابراین برای خواسته خود که دریافت حقوق معوقه می باشد به اداره کار مراجعه نمایید و با تنظیم دادخواست کارگر برای شکایت از کارفرما بابت حقوق باید به اداره کار مراجعه نماید به دلیل آنکه کلیه دعاوی مربوط به حقوق و مزایا و سنوات و غیره مرجع صالح به رسیدگی آن اداره کار می باشد ولی درمورد دعاوی ناشی از آسیب جسمی و حیثیتی و غیره مرجع صالح به رسیدگی دادسرا می باشد . بنابراین برای خواسته خود که دریافت حقوق معوقه می باشد به اداره کار مراجعه نمایید و با تنظیم دادخواست و ارائه کلیه مدارک لازم ، شروع به رسیدگی آغاز می گردد .

نکات مهم در خصوص شکایت کارگر از کارفرما بابت حقوق

    1. معمولاً سعی کنید با یک مدرک یا سند دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را مطرح کنید مثلاً حقوق و پاداش سنواتی که دریافت نکردید را حتماً با علت ذکر کنید.
    2. بخش اطلاعات در اداره کار شما را در صورت نیاز به راهنمایی کمک خواهد کرد، همچنین در کارگزاری‌های بیمه تامین اجتماعی بخش مشاوره برای ارباب رجوعان تعیین شده است.
    3. اگر با دلایل و اسناد معتبر دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را تنظیم کنید ۱۰۰ درصد در محکمه پیروز خواهید بود و کارفرما چاره ای جز قبول رای صادره اداره کار ندارد.
    4. در صورت سرباز زدن کارفرما هنگام اجرای حکم، شما می‌توانید نامه اجراییه را از واحد بایگانی اداره کار بگیرید و بهشعبه قضایی که انها راهنمایی می‌کنند مراجعه و آنها برای شما یک مامور را برای گرفتن حقتان در اختیارتان قرار می‌دهند که البته در ۱ درصد مواقع کارفرمایی انقدر مقاومت از خود نشان می‌دهد که بخواهد کار به مامور قضایی برسد.

 

شکایت کارگر از کارفرما


شکایت کارگر بابت حق بیمه

ازجمله مهم‌ترین حقوق کارگر، بیمه وی است.کارفرما موظف است با شروع بکار، در پایان هر ماه لیست بیمه را مطابق مقدار حقوق و تعرفه معین به تأمین اجتماعی ارسال و در موازات آن مالیات را نیز به دارایی بپردازد .اگر کارفرما در انجام این موارد تعلل نماید، کارگر می‌تواند برای احقاق حق بیمه خود، از کارفرما شکایت کند. بنابراین این مورد از موارد شکایت کارگر از کارفرما قرار می‌گیرد.

قانون کار و بیمه

مطابق ماده 148 قانون کار و بند الف ماده 4 قانون تأمین اجتماعی کارفرما موظف است کارگر را بیمه نماید. قانون کار این تکلیف را بر  عهده کارفرما قرار داده است تا کارگر خود را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید در نتیجه این تکلیف است و کارفرما حتی در صورت رضایت کارگر نیز، مکلف است کارگران خود را بیمه نماید.

در بند الف این ماده به وضوح ذکر شده است افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می‌کنند مشمول قانون تامین اجتماعی هستند.
از ظاهر مقررات قانون تامین اجتماعی به ویژه مواد ۳۶ و ۳۹ این قانون چنین استنباط می‌شود که هر کارگری خود به خود و به صورت قهری بیمه می‌شود و از مزایای تامین اجتماعی استفاده می‌کند اعم از اینکه کارفرما سهم بیمه او را بپردازد یا نپردازد و تأمین اجتماعی باید حق بیمه را از کارفرما وصول کند. (رأی شماره ۲۲۹ مورخ ۱۵ شهریور سال ۱۳۸۳ هیات عمومی دیوان عدالت اداری)
بنابراین منظور از عبارت (بیمه کردن کارگران)، پرداخت حق بیمه است. در غیر این صورت، کارگر خود به خود بیمه است.

نکته1: کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده 148 قانون کار از بیمه نمودن کارگران خود خودداری نمایند، علاوه بر تأدیه کلیه حقوق متعلق به کارگر (سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوط محکوم خواهند شد.

نکته 2: در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه‌شده در زمان مقرر، خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن خواهد بود.

نحوه و مراحل شکایت کارگر از کارفرما

نحوه و مراحل شکایت از کارفرما بابت حقوق در اداره کار به ترتیب ذیل صورت می گیرد:

    1. کارگر ابتدا باید سوابق بیمه خود را جمع آوری کند سپس به اداره کار مراجعه نماید و از آن ها نامه ای برای شعبه بیمه گزاران دریافت کند و سپس با مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی کلیه سوابق بیمه خود را جمع آوری نماید.
    2.  سپس با مراجعه به اداره کار فرم های دادخواست را تکمیل کرده و کلیه مدارک و سوابق خود را همراه با دادخواست به اداره کار تحویل می دهد و نامه سازش دریافت می کند.
    3. نامه سازش به کارفرما داده می شود و جلسه سازش بعد از دو هفته تشکیل می گردد در صورت سازش که مشکل حل می گردد ولی در صورتی که سازشی انجام نشد و یا کارفرما حضور پیدا نکرد ، جلسه تشخیص تشکیل می گردد و رای جلسه سازش به طرفین ابلاغ می گردد.
    4. در صورتی که طرفین اعتراضی داشته باشند نامه به شورای حل اختلاف می رود و طرفین حاضر دلایل و مستندات خود را ارائه می نمایند و رای نهایی صادر می گردد.
    5. در صورتی که کارفرما طلب کارگر را تادیه نکند از انجام آن سرباز زند. اجراییه صادر می گردد که به واحد اجرای احکام حقوقی دادگاه باید مراجعه گردد. اجرای احکام اخطاریه با مهلت 10 روز برای اجرای حکم به کارفرما مهلت می دهد در صورت استنکاف از اجرای حکم لیست دارایی و اموال یا حساب بانکی به اجرای احکام برای توقیف دارایی یا اموال و یا حساب بانکی اقداماتی صورت خواهد گرفت.

 

______________________________________________________________________________________________

موسسه داد مهر گستر با گردآوری افراد متخصص در رشته روابط کار در حوزه قوانین کار و تامین اجتماعی می کوشد که بصورت موازی با بنگاه های اقتصادی همراه باشد تا کارفرمایان و کارگران محترم زیر چتر قانون به فعالیت خود درون کارگاه ادامه دهند . امیدواریم در تحقق این هدف موفق باشیم و رضایت شما همراهان گرامی را جلب نمائیم. حتما مدیران آگاه مستحضرند عدم تدابیر قانونی مستوجب فضایی ناامن و بدور از آرامش در کارگاه می گردد و این مهم بنگاه اقتصادی عزیزان را دچار حادثه و یا ضرر های جبران ناپذیر می نماید.

در کنار شما عزیزان با ارائه خدماتی چون تنظیم قرار دادها به صورت قانونی – مسائل حقوقی قانون کار – تنظیم لیست بیمه، دعاوی کارگر و کارفرما، مشاوره حقوقی بیمه، مشاوره و پذیرش دعاوی کار و تامین اجتماعی، قرارداد های پیمانکاری در رشت و سایر شهرهای استان هستیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *