کارگر کیست؟
شغل کارگری به عنوان زیر بنای تمام مشاغل خدماتی، تعاریف مختلفی دارد. یکی از مرسومترین این تعاریف به ما میگوید: کارگر، به معنی کارکننده و فردی است که در کارخانه یا کارگاه کار میکند و مزد میگیرد.
وظایف کارگر
طبق ماده ٢ قانون کار:، کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند. با تـوجه به عبـارت کسـی است در ماده فوق، تکلیف روشن است که کارگر یک شخص حقیقی است و شخص حقوقی مانند مؤسسات و شرکت ها به هیچ عنوان کارگر تلقی نمی گردند و مشمول این ماده قانون نمی شوند.
حفظ اسرارو اطلاعات:یکی از مهم ترین موارد در بنگاههای تولیدی حفظ اسرار و اطلاعات می باشد. بنگاههای تولیدی به دلیل داشتن فرمول های ویژه از نظر اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. حتی یکی از مهم ترین قراردادها، قرارداد عدم افشای اطلاعات است.
وظایف کارگر
از جمله تعهداتی که کارفرمایان در مقابل کارگران دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
پرداخت حق السعی:
طبق ماده 34 قانون کار:
“تمامی دریافت های قانونی که کارگر به اعتبار قرارداد کار اعم از مزد یا حقوق، کمک عائله مندی، هزینه مسکن، خوار و بار، ایاب و ذهاب، مزایای غیر نقدی، پاداش افزایش تولید، سود سالانه و نظایر آنها دریافت می کنند را حق السعی می نامند
پرداخت حق سنوات:
یکی دیگر از تعهدات کارفرماها پرداخت حق سنوات کارگران می باشد که این تعهد مربوط به زمانی است که قرارداد کار به نحوی پایان می یابد.
بیمه کارگران:
یکی از تکالیف پر اهمیت و حساس کارفرمایان بیمه کارگران است که قانون گذار به عهده آنها گذاشته است و بر اساس قانون تامین اجتماعی انجام می گیرد.
برای دریافت اطلاعات از وظایف کارگرو کارفرما می توانید بامشاوران حقوقی مادرتماس باشید یا به سایت ما مراجعه نماید .