مالیات بر ارث ملک مسکونی

مالیات بر ارث ملک مسکونی


قانون مالیات های مستقیم
، هرگونه درآمد اتفاقی افراد را مشمول مالیات بر درآمد اتفاقی می داند. ارث نیز یکی از مصادیق درآمدهای اتفاقی افراد است، اما به دلیل ویژگی  های به خصوص خود، از مبحث درآمدهای اتفاقی جدا شده و فصلی جداگانه را در قانون مالیات ها به خود اختصاص داده است. مالیات بر ارث، هنگام تقسیم اموال متوفی چقدر مطالبه می شود، یعنی پیش از توضیح مالیات بر ارث و نحوه محاسبه مالیات بر ارث خانه و مالیات بر ارث خودرو  و پرداخت مالیات بر ارث ملک مسکونی، وراث عملا نمی توانند اموال متوفی را تقسیم نموده و به خود منتقل نمایند.

پرسشی که شاید برای شما به وجود آید این باشد که مالیات برارث منزل مسکونی چقدر است؟وکیل سرقفلی چه کسی است؟ میزان مالیات بر ارث ملک چگونه محاسبه می گردد؟جدول مالیات بر ارث ملک مسکونی چیست؟ و مجازات فرار از مالیات بر ارث چگونه است؟ در مقاله پیش رو به توضیح مالیات برارث خانه چگونگی و نحوه محاسبه مالیات بر ارث املاک پرداخته می شود.

نرخ مالیات بر ارث

نرخ مالیات بر ارث به نوع مال متوفی بستگی دارد و بسته به نوع مال، متغیر و متفاوت است. یعنی نرخ مالیات بر ارث سرقفلی با نرخ مالیات بر ارث خودرو و با نرخ مالیات ارث ملک متفاوت است و درصدهای متفاوتی از این دو مال، مالیات بر ارث اخذ می گردد.

البته تاثیر طبقات وراث در نرخ و درصد مالیات بر ارث را نیز در نظر داشته باشید.

 محاسبه مالیات بر ارث ملک

حتی می توان گفت ماخد محاسبه مالیات بر ارث نیز به نوع مال بستگی دارد. اینکه مالیات بر ارث را بر مبنای ارزش روز نقل و انتقال مال محاسبه می کنند یا بر مبنای ارزشی که خود سازمان امور مالیاتی تعیین میکند، بستگی دارد به نوع مال متوفی.

مثلا برای محاسبه مالیات بر ارث ملک مسکونی، کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی ارزش معاملاتی ملک را حساب می کند و در واقع مالیات بر ارث ملک مسکونی، بر مبنای ارزشی که این کمیسیون برای ملک تعیین کرده اخذ می گردد. اما محاسبه مالیات بر ارث دفترخانه اسناد رسمی صرفا بر اساس ارزش روز تحویل به وراث محاسبه می شود.

مالیات بر ارث و نحوه محاسبه مالیات بر ارث خانه چقدر است؟ 

همانطور که در بالا اشاره شد، برای محاسبه مالیات کلیه املاک، ارزش املاک را کمیسیون املاک سازمان امورمالیاتی تعیین می کند. سپس بر اساس ارزشی که این کمیسیون تعیین کرده، 7.5 درصد این ارزش (برای وراث طبقه اول) به عنوان مالیات ارث بر ملک مسکونی اخد خواهد شد.

به طور مثال، اگرفردی از پدر متوفی خود ملکی مسکونی به ارزش یک میلیارد تومان به ارث برده باشد، باید 7.5 درصد این ارزش به مبلغ 75 میلیون تومان را به عنوان مالیات بر ارث ملک مسکونی به سازمان امورمالیاتی کشور بپردازد.

مالیات بر ارث و طبقات وراث

درصد مالیات بر ارثی که وراث طبقه دوم و سوم باید بپردازند متفاوت است. وراث طبقه دوم دو برابر وراث طبقه اول، و وراث طبقه سوم چهار برابر وراث طبقه اول باید مالیات ارث بر ملک مسکونی بپردازند.

به طور مثال، اگرفردی از عموی متوفی خود ملکی مسکونی به ارزش یک میلیارد تومان به ارث برده باشد، باید 15 درصد این ارزش به مبلغ 150 میلیون تومان را به عنوان مالیات بر ارث ملک مسکونی به سازمان امورمالیاتی کشور بپردازد.

و یا کسی که از پسر عموی متوفی خود ملکی مسکونی به ارزش یک میلیارد تومان به ارث برده باشد، باید 30 درصد این ارزش به مبلغ 300 میلیون تومان را به عنوان مالیات بر ارث ملک مسکونی به سازمان امورمالیاتی کشور بپردازد.

مالیات بر ارث املاک مسکونی

 قانون مالیات بر ارث ملک مسکونی

قوانین حاکم بر مالیات بر ارث در قانون مالیاتهای مستقیم ایران آمده است و در واقع قانونی جداگانه برای مالیات بر ارث موجود نیست. فصل چهارم قانون مالیات های مستقیم ایران به مباحث مالیات بر ارث، نحوه محاسبه مالیات ارث بر املاک مسکونی، نرخ مالیات بر ارث ملک مسکونی و چقدر بودن و چگونگی اخذ مالیات بر ارث اختصاص دارد.

فرار از مالیات بر ارث ملک

مالیات بر ارث از آنجایی که هنگام انتقال به وراث اخذ می شود و پیش از دریافت مالیات بر ارث خانه توسط سازمان امور مالیاتی اصلا امکان تقسیم سهم وراث وجود ندارد، راه گریزی ندارد و عملا امکان فرار از مالیات بر ارث از وراث کاملا سلب شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *